0915 / 420 295 | PO - PI 8:00 - 16:00
Lacné postreky - internetový obchod
0
Košík
0,00 €

Menu

Macerácia (macerovanie)

Macerovanie ružíIde o tzv. studenú úpravu základných surovín, aby sme z nich buď získavali chuťové, aromatické látky, alebo potlačili nežiaduci zápach. Macerovaniu môže podliehať ovocie, bylinky, sušená kôra, listy, korene či tvrdé plody. Tie sa najprv máčajú v tekutine - zmäknú, uvoľnia účinné látky, no v mnohých prípadoch to nepostačuje. Ďalej sa lúhujú v alkohole, ktorý získava potrebnú chuť aj arómu. 

Doba macerovania je rôzna - 1 až 3 dni. Pri bylinkách až 2 týždne. Dôležité je po celý proces udržiavať hygienu a prísne bezpečnostné opatrenia. Výťažky nechávame ešte ustáť a vo finálnej fáze sa filtrujú. 

Tento eshop používa ku skvalitneniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohto eshopu s tým súhlasíte.