Otvorené aj v sobotu od 9:00 - 12:00. Osobné prevzatie tovaru\nákupu na sklade v Trenčíne len na základe OBJEDNÁVKY cez e-shop! Tovar skladom pripravíme do 30 min. Ceny uvedené na e-shope sa môžu líšiť od cien v kamennej predajni bez objednávky.
0915 / 420 295 0915 / 420 295 | PO - PI 9:00 - 16:00
Facebook Youtube Instagram
Lacné postreky - internetový obchod
0
Košík
Košík
0,00 €

Menu

Biela hniloba viniča

Katalóg chorôb a škodcov » Vinič » Biela hniloba viniča
Biela hniloba viničaBiela hniloba viniča

Charakteristika choroby

Hrozno môže byť infikované predovšetkým od počiatku mäknutia. Napadnuté bobule bielych odrôd sa sfarbujú mliečno až svetlo hnedo, hnijú a zvyčajne rýchlo usychajú. Typická je octová vôňa napadnutých hrozien, ktorú spôsobuje premnoženie a činnosť octových baktérií a kvasiniek. K napadnutiu dochádza predovšetkým za teplého (optimum 25-30 ° C) a vlhkého počasia. Rozsiahlejšie napadnutia možno očakávať najmä ak dôjde k hromadnému poraneniu bobúľ a nasleduje teplé a vlhké počasie (krupobitie, silný výskyt obaľovačov).

Chemická ochrana

Ohrozené porasty veľmi náchylných odrôd je potrebné za rizikových podmienok (vhodné počasie, poranenia hrozna) ošetriť v čase začiatku mäknutia, príp. aj neskôr alebo po hromadnom poranení (do 24 hod po krupobití). V podstate ide o termíny zhodné s ošetrením proti šedej hnilobe.

Odporúčané prípravky