Milí zákazníci, osobné prevzatie tovaru na sklade v Trenčíne len na základe objednávky cez e-shop (počkajte si na potvrdzujúcu SMS/email, že je tovar pripravený)! Tovar skladom pripravíme do 30 min. Ďakujeme za pochopenie.
0915 / 420 295 | PO - PI 9:00 - 16:00
Lacné postreky - internetový obchod
0
Košík
0,00 €

Menu

Biela hniloba viniča

Katalóg chorôb a škodcov » Vinič » Biela hniloba viniča
Biela hniloba viničaBiela hniloba viniča

Charakteristika choroby

Hrozno môže byť infikované predovšetkým od počiatku mäknutia. Napadnuté bobule bielych odrôd sa sfarbujú mliečno až svetlo hnedo, hnijú a zvyčajne rýchlo usychajú. Typická je octová vôňa napadnutých hrozien, ktorú spôsobuje premnoženie a činnosť octových baktérií a kvasiniek. K napadnutiu dochádza predovšetkým za teplého (optimum 25-30 ° C) a vlhkého počasia. Rozsiahlejšie napadnutia možno očakávať najmä ak dôjde k hromadnému poraneniu bobúľ a nasleduje teplé a vlhké počasie (krupobitie, silný výskyt obaľovačov).

Chemická ochrana

Ohrozené porasty veľmi náchylných odrôd je potrebné za rizikových podmienok (vhodné počasie, poranenia hrozna) ošetriť v čase začiatku mäknutia, príp. aj neskôr alebo po hromadnom poranení (do 24 hod po krupobití). V podstate ide o termíny zhodné s ošetrením proti šedej hnilobe.

Odporúčané prípravky

Skladom podľa variantu
*****
Cassiopee 79 wg
163,38 €
 ks 
Fungicídny prípravok vo forme dispergovateľných,vo vode rozpustných granúl určený na ochranu viniča proti hubovým chorobám.
Skladom u dodávateľa
*****
Melody combi wg
264,32 €
 ks 
Dvojzložkový fungicídny prípravok určený na ochranu viniča proti peronospóre, plesni sivej, bielej hnilobe, červenej spále a čiernej škvrnitosti.
Skladom u dodávateľa
*****
Quadris max
412,99 €
 ks 
Širokospektrálny fungicíd určený na ochranu viniča hroznorodého proti peronospóre viniča, múč natke viniča, bielej hnilobe a plesni sivej. Má vedľajší účinok aj proti čiernej škvrn

Náš eshop používa súbory cookie. Niektoré súbory cookie sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu. Ďalšie súbory cookie používame na analýzy. Tie môžete prípadne odmietnuť.